/
Hanna Lassi

Yhteistyöllä eeppisiin konsepteihin – kuusi sääntöä osumatarkkuuden parantamiseen

Oletko joskus antanut toimeksiannon mainostoimistolle ja ihmetellyt presentaatiota seuratessasi, miten idean keksinyt tiimi on voinut mennä näin pahasti metsään? Yritys oli hyvä, mutta silti aivan paska. Siltä se myös tuntuu, kun esittää täysin vääränlaisen konseptiehdotuksen asiakkaalle

Siksi osumatarkkuuden – eli sen, miten ideoidaan sellaisia konsepteja asiakkaille, jotka vastaavat ensin ostajan tarpeeseen, mutta tärkeimpänä saavat kohderyhmän tuntemaan, toimimaan, keskustelemaan ja sitoutumaan – virittäminen huippuunsa on saanut minut muuttamaan työskentelytapojani.

Bullsh** vs epic shit

Vaikuttavat asiat esitetään listoissa, kaikkein vaikuttavimmat englanninkielisissä listoissa, joten siksi listasin muutama viikko sitten järjestetyn Beasty Breakfast -tapahtumamme puheeseen kuusi sääntöä, joiden avulla tehdään konsepteja, jotka osuvat ja uppoavat. Tässä lista käyttöösi, ole hyvä.

6 rules on how to create concepts with a 100% hit rate

  1. It’s not about you, it’s about us.
  2. It’s not about the methods, it’s about open communication.
  3. It’s not about competition, it’s about trust.
  4. It’s not about our preferences, it’s about insight.
  5. It’s not about your baby, we all have to love it.
  6. You know nothing! Validate!

Jos lista ei aukea tällaisenaan, katso koko puhe Beasty Breakfast -videolta.

Parhaat konseptit tehdään tiimeissä, jossa ei puhuta toimistosta ja asiakkaasta vaan meidän tiimistämme, jossa ideoimme yhdessä.

Jos haluat pelkän pihvin, se on tämä: parhaat konseptit tehdään tiimeissä, jossa ei puhuta toimistosta ja asiakkaasta vaan meidän tiimistämme, jossa ideoimme yhdessä saman pöydän ääressä. Siksi suurin muutos työssäni on ollut se, että haluan varmistaa, että työskentelemme oikeasti yhdessä asiakkaan kanssa.

Jotta meidän tiimimme toimii, keskustelun on oltava raa’an rehellistä, molemminpuolisen luottamuksen täydellistä ja kohderyhmäymmärryksen oivaltavaa.

Valinta on meidän: 💩 alone vs epic concepts together!